Skip to main content

Restaurering

Marmorering, ådring, dekoration, forgyldning, linolie, møbler, vægbeklædning og limfarver.

Marmorering

Især kirker, slotte og herregårde har igennem århundreder brugt marmorering til dekorering af både store og små rum. Marmorering bruges imidlertid også i en del gamle Københavnske opgange. Det er disse steder, vores værksted har løst mange af de største opgaver med blandt andet restaurering, retouchering samt nyskabelser.

Ådring

Alle former for ådring udføres. Vi imiterer både ædle træsorter f.eks maghogni, men skaber også mere dekorative former. Et af vores hovedværker er den komplette ådringsopgave for det norske storting.

Dekoration

I dekoration sætter kun fantasien grænser. Vi behersker både de gamle mestres teknikker samt de nye, som brugt hver for sig eller i forening giver uendelige muligheder til restaurering af bl.a gavl malerier, skilte, skymotiver, logoer, butiksdekoration, vægmalerier mv.

Forgyldning

Vi har igennem årene løst mange store og små forgyldnings opgaver fra herregårdenes vejrhaner til kilometervis af lister og profiler på slotte og kirker i ind- og udland. Vi er eksperter på området og udfører også dekorativ forgyldning af nye konferencerum, teatre, restauranter og private hjem.

Linolie

Linolie til udendørs træ, så kort kan det siges. På værkstedet blander og toner vi selv vores linolie maling, så den passer til opgaven. Det er ofte fredede bygninger, men mange har fået øjnene op for linoliens fremragende egenskaber på stort set alle områder inklusiv miljøet.

Møbler

Forgyldte, marmorerede, laserede, ådrede, almue eller stafferede? På møbler og inventar støder man ofte på mange af de traditionelle dekorationsteknikker. Vi har stor erfaring i de muligheder, som findes, og vores værksted rådgiver dig gerne.

Væg-
beklædning

Det stramt udspændte jutevæv har været brugt som isolerings- og vægbeklædning siden 1700-tallet. Udbredelsen indenfor malerfaget skyldes først og fremmest dets holdbarhed. Vi opspænder, som en af de få herhjemme, nyt væv samt restaurering af gammelt væv. Vi opsætter naturligvis også tapeter og moderne vævmaterialer.

Limfarver

De gamle limfarvers stoflighed og gengivelse af pigmenternes farve overgås næppe af nogen moderne maling. Det samme gælder mosfarvernes næste uendelige mathed. På værkstedet blander vi selv disse to traditionelle bindemidler til væg og loft, der er diffusionsåbne så de udover deres skønhed bidrager positivt til rummets indeklima.

Vil du høre mere?

Kontakt os ved enten at ringe på telefon: +45 33 14 47 43 eller skriv en mail til os på: post@raadvadmaleren.dk